Дома > Вести > Индустрија новости

Како да избегнете лажни аларми во уредите за заштита од кражба на супермаркети и уреди за заштита од кражба на облека?

2020-06-17

Со цел подобро да се спречат оштетувањата и да се намалат трошоците за персоналот, големите и средни супермаркети ќе изберат да инсталираат супермаркетуреди за заштита од кражба, за да можат да ја придружуваат продажбата на отворена рамка и да ја играат својата должна улога. Некои вообичаени проблеми со лажни аларми треба да се спречат рано.

Како да се спречат лажни аларми во супермаркетуреди за заштита од кражба?

 уред за заштита од кражба

1. Постојат големи метални предмети околууред против кражба,а калемите околу неа предизвикуваат лажни аларми на антената. Во овој случај, индикаторот за мешање науред за заштита од кражбаќе осветли повеќе.

 

2. Постојат многу рефлектори и флуоресцентни светла близу доуред за заштита од кражба. When the antenna is turned on, the antenna will be falsely reported. You can temporarily turn off the light to rule out whether the light interferes with the уред за заштита од кражба.

 

3. Кога нема никој, науред за заштита од кражбаповремено погрешни извештаи. Во овој случај, чувствителноста е претежно голема, а чувствителноста треба да се намали. RF-уредот VR4 се врти спротивно од стрелките на часовникот додека првата светлина не е секогаш вклучена, а втората светлина трепка. , Акустичен магнетуред за заштита од кражба може да ја намали чувствителноста според софтверскиот компјутер или да ја намали чувствителноста на матичната плоча или домаќинот (методите за дебагирање науреди за заштита од кражбана различни марки не се ништо повеќе од овие).

 

4. Постојат многу ознаки околууред за заштита од кражба. Иако има одредено растојание, антената сè уште има лажни аларми. Треба да ги преместите ознаките подалеку, по можност 2 метри подалеку, да набудувате околу 30 минути и да обрнете внимание на тоа далиуреди за заштита од кражба сепак ќе пријават лажни аларми.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept