Дома > Вести > Индустрија новости

Зошто меката етикета е поповолна од тврдата етикета?

2020-06-11

Во апликациите за комерцијални и супермаркети, зошто семеки етикетисе повеќе и повеќе широко користени од тврдите етикети?

 

1. Бидејќи трошоците за производство на анти-кражбамеки етикетие релативно ниска, а нејзиниот метод на работа е релативно едноставен, а потребната опрема е релативно мала, така што нејзината цена е многу поевтина од онаа на тврдите етикети и не е особено доволна за многу финансиски јаки. За продавницата, изборот за тоа е добар избор.

2. Како што сите знаеме, тврдите етикети можат да се инсталираат само затоа што треба да се навлезат, но некои производи не можат да се третираат на овој начин. Во овој случај, можете да изберетемеки етикети, so everyone sees most products in the supermarket .The labels are affixed to меки етикети, and only those in the clothing category choose to use hard labels.

мека етикета

3. Многу луѓе можеби мислат дека е кражба против кражбамека етикетае само обична магнетна лента. Неговиот ефект против кражба не смее да биде идеален. Сепак, факт е спротивно. Тоа не само што има добар ефект против кражба, туку и ја намалува веројатноста за лажни позитиви и лажни негативности. Тоа е анти-кражба магнетна лента, која исто така може да биде водоотпорна до одреден степен. Затоа, магнетната лента против кражба е широко користена во многу мали производи.

4. Намека етикетае релативно мала и може да биде прикачена на производот, што е поточно и поразновидно. Информациите за визуелна безбедност и пакувањето на производите се споени заедно за да се обезбеди потрошувачите побрзо да се проверат и да го оптимизираат задоволството на потрошувачите без да го намалат. Стоковно искуство.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept