Дома > Вести > Индустрија новости

Предности на користење на меки етикети AM

2024-03-14

AM меки етикетиимаат многу предности за употреба, еве неколку вообичаени:


Автоматска идентификација:AM меки етикетикористете технологија за идентификација на радио фреквенција, која може автоматски да ги чита и идентификува информациите во ознаката без рачна интервенција, што може значително да ја подобри ефикасноста на работата.


Ефикасен попис: Со користење на меки етикети AM, пописот и управувањето со залихите може да се извршат брзо и прецизно, избегнувајќи ги временските трошоци и грешките предизвикани од традиционалниот рачен попис.


Следење во реално време: Локацијата и статусот на предметите може да се следат во реално време, помагајќи да се подобри точноста на логистичкото следење и да се намали ризикот од губење и задржување.


Собирање податоци: Може да снима релевантни податоци за ставки и да ги чита и снима преку RFID читачи за да им обезбеди на претпријатијата посеопфатна поддршка за податоци.


Подобрете го искуството на клиентите: во малопродажната индустрија, меките етикети AM можат да помогнат да се подобри искуството за купување, да се забрза наплатата и ефикасно да се спречи кражба на производи.


Намалете ги трошоците за работна сила: Поради карактеристиките на автоматизација на меките етикети AM, трошоците за работна сила може да се намалат и да се подобри ефикасноста на работата, а со тоа да се заштедат оперативните трошоци на компанијата.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept