Дома > Вести > Индустрија новости

Карактеристики на системот за откривање AM

2023-12-15

Систем за откривање AMкарактеристики вклучуваат:


Висока чувствителност:Систем за откривање AMможе да открие и идентификува слаби AM сигнали и може да одржува висока чувствителност дури и во средини со голем шум на сигналот.


Во реално време: Системот може да ги следи и анализира AM сигналите во реално време за навремено да открие абнормалности или пречки и да преземе соодветни мерки за справување со нив.


Мултифункционален: не само што може да открие и идентификува AM сигнали, туку и да врши анализа на сигналот, следење на спектарот и други функции, обезбедувајќи сеопфатни информации за сигналот и управување со спектарот.


Точност: Системот може точно да ги одреди модулациските карактеристики на AM сигналите со цел да ги класифицира и анализира сигналите, овозможувајќи точна идентификација на сигналот и откривање на пречки.


Автоматизација: Задачите може да се извршуваат и извршуваат автоматски без човечка интервенција. Може автоматски да врши мониторинг и анализа на сигналот во системот со поставување соодветни параметри и правила.


Приспособливост: Системот може да се прошири и прилагоди според потребите за да се прилагоди на различни сценарија и потреби на апликацијата. Може да се додадат други модули и алгоритми за да се обезбеди поголема функционалност и перформанси.


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept