Дома > Вести > Индустрија новости

Со што е поврзан квалитетот на тврдите ознаки против кражба?

2022-08-01

Како важен дел одсистем за заштита од кражба, квалитетот на етикетата против кражба влијае на перформансите за откривање на системот за заштита од кражба, не само во растојанието за откривање, туку и во стапката на откривање, така што кога купуваме таков потрошен материјал за заштита од кражба, како да го разликуваме неговиот квалитет, денес ќе ви претставам како да ги разликувате проблемите со квалитетот натврди ознаки против кражба.
Главните компоненти на тврдиот таг против кражба се „главата за заклучување“ и „серпентина“. Со разликување на квалитетот на двете, квалитетот на етикетата може директно да се идентификува. Ајде прво да ја анализираме главата на бравата. Повеќето тврди ознаки против кражба се независни глави за заклучување. Општо земено, ова е направено. Производителите на независни глави за заклучување ќе одат кај други производители кои се специјализирани за независни споредбени глави за да земат готови глави за заклучување за обработка. Бидејќи многу независни производители на глави за заклучување се многу мали во обем, околината за обработка е релативно лоша. За критичната компонента на тврдиот етикет, барањата за главата на бравата се релативно строги, што директно ќе влијае на нејзината идна употреба, дали може да се отклучи непречено и на животниот век на главата на бравата. Во независната глава на бравата, често се гледа дека поради суровата средина за обработка или употребата на инфериорни и склони кон 'рѓа железни монистра, има премногу нечистотии во неа или лепење на 'рѓа, што прави бравата да не може да се отвори, и на крајот индиректно го оштетува производот.

Намотката е основната компонента за анализа на доброто и лошото на целиот систем против кражба. Намотката е всушност еден вид LC осцилационо коло. Со цел да се намали цената на долната етикета, оригиналната бакарна жица ќе се смени во алуминиумска жица обложена со бакар или директно ќе се користи за да се намали цената. Затоа, овој вид етикета е подложен на оксидација на влага и на тој начин влијае на работниот век. Во процесот на обработка на етикетата, ќе има процес на врзување на етикетата со ултразвучна машина, која ќе има моментална висока температура, а инфериорните етикети генерално користат жици обвиени со пластика. Точката на топење на пластиката е многу ниска, така што процесот на ултразвучно поврзување на етикетите е лесен. Намотката се топи за да предизвика краток спој, што директно влијае на приносот на производот. Затоа, секој мора внимателно да избира кога купува етикети против кражба. Прашајте повеќе, прочитајте повеќе и изберете повеќе за да купите тврди етикети против кражба со гаранција за квалитет.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept