Дома > Вести > Индустрија новости

Барања за купување на опрема за демагнетирање за звучен и магнетен систем против кражба

2021-12-06

Акустичен и магнетен систем против кражбаОпремата за демагнетирање главно се користи за оневозможување на меките ознаки против кражба за време на операциите на благајната во различни трговски центри за да се спречат клиентите да активираат аларм кога ознаките против кражба минуваат низ акустичниот и магнетниот систем за откривање на кражба, предизвикувајќи клиентите да имаат погрешно разбирање. Како и да е, како треба да ги оцениме перформансите и ефектот на опремата за демагнетирање за да можат деловните субјекти да донесат точни проценки кога купуваат опрема за демагнетирање?
Еден, треба да ги знаете клучните технички показатели за опремата за демагнетирање
1. Демагнетизирачки владетел
Еден од клучните показатели за мерење на опремата за размачкување на акусто-магнетниот систем за заштита од кражба е ефективната скала на демагнетизирање на уредот за демагнетирање, што обично се изразува како голем и сигурен интервал на размачкување помеѓу акусто-магнетната мека ознака и површината. на уредот за демагнетирање. Од гледна точка на ефективноста и практичноста, скалата за демагнетирање треба да ја покрие целата работна површина на опремата за демагнетирање и да ги земе предвид сите насоки на меката етикета. Интервалот на демагнетизација на меките етикети обично не е помал од 10 cm.
Некои опрема за демагнетирање, според сигналот за потсетување за демагнетирање издаден од нив, интервалот на демагнетирање е релативно голем. Сепак, акусто-магнетната мека ознака не е целосно демагнетизирана и сè уште е ефикасна. Неопходно е да се изврши второто демагнетирање на височина поблиску до опремата за демагнетирање. Затоа, при оценување на скалата за демагнетирање на опремата за демагнетирање на акусто-магнетниот систем против кражба, неопходно е да се обрне внимание на сигурната скала за демагнетирање и не треба да се меша со таканаречената голема висина на демагнетирање.
2. Брзина на обезмачкување
обично се мери со бројот на сигурно демагнетизирање во минута. Брзината на демагнетизирање е индикатор за проверка на должината на времето додека уредот за демагнетирање продолжува да биде целосно наполнет и целосно испразнет. Ја одредува способноста за континуирано демагнетирање на опремата за демагнетирање на акусто-магнетниот систем против кражба. Бавната брзина на демагнетирање влијае на ефикасноста на работата на касиерот. Некои машини за демагнетирање се чини дека се брзи, но демагнетизирањето е несигурно и бара постојано демагнетирање, што всушност влијае на работната ефикасност на касиерот.
2. Потребно е да се разбере основната функција за демагнетирање на опремата за демагнетирање на акусто-магнетниот систем против кражба. Кои карактеристики со додадена вредност можат да им помогнат на бизнисите да спречат кражба?
Поважната функција на додадена вредност на опремата за демагнетирање на акусто-магнетниот систем против кражба е „функција против кражба“. Опремата за демагнетирање има карактеристики на интегрирана поврзаност со мејнстрим ласерскиот скенер за баркодови на пазарот. Во вообичаеното работење на касиерот, касиерите обично треба да се погрижат ласерскиот скенер правилно да го скенира бар-кодот на производот и да ја демагнетизира меката етикета против кражба во исто време или подоцна. Некои касиери и вработени кои изневеруваат често користат директна демагнетизација наместо да ги скенираат баркодовите на производите за да ги убијат меките ознаки против кражба за да украдат производи.
Опремата за дегаусирање со функција за заштита од кражба ќе почне да се дегаусира само откако ќе го прими сигналот за активирање за демагнетирање од ласерскиот скенер за баркодови. Секој благајник кој ќе се обиде да го дегаусира системот за заштита од кражба со „прескокнување на скенирање“ на бар-кодот на производот нема да успее.
Оваа функција има многу ефикасен ефект против кражба и губење за да го намали дослухот на вработените внатре и надвор од продавницата за кражба на производи.
Трето, треба да ја разбереме зелената опрема за демагнетирање.
Секој електронски производ има електромагнетно зрачење, а електромагнетното зрачење на дегаусер е уште поголемо. Надвор од одреден интервал, зрачењето е во безбеден опсег. Со цел да се намали електромагнетното зрачење што е можно повеќе, „зелената“ употреба на опремата за демагнетирање честопати ја игнорираат повеќето компании.
Уредот за одмагнетување на акусто-магнетниот систем за заштита од кражба со функција „анти-кражба“ ќе го започне дејството на демагнетизирање и ќе генерира електромагнетно зрачење само кога производот е правилно скениран и кога акусто-магнетната ознака против кражба е во опсегот за откривање на уредот за размачкување. Дополнително, уредот за демагнетирање е во состојба на „спиење“ со мала потрошувачка на енергија. Затоа, опремата за демагнетирање на акустичниот и магнетниот систем против кражба со оваа функција е зелена и еколошка.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept