Дома > Вести > Индустрија новости

Прописи и барања за справување со полициски ситуации предизвикани од етикети против кражба

2020-07-07

Точка 1, прво потврдете ја личноста и причината за алармот и евакуирајте ги присутните.

Точка 2. Побарајте од персоналот да одржи љубезен однос кон клиентите.

Точка 3, објаснете им ги причините на клиентите на време, ве молиме разберете и соработувајте со работата на трговскиот центар.

Точка 4, доколку е предизвикана од грешка при работењето на вработен или каса, јасно објаснете му на клиентот, дешифрирајте ја и обработете ја откако ќе добиете согласност и извинете му се на клиентот. Потоа запишете го бројот на работното место на лицето кое ја направило грешката.

Точка 5, персоналот во продавницата ќе соработува со различни страни за справување со полициската ситуација.

Точка 6. Прекумерното однесување кон клиентите е строго забрането. (Вклучувајќи: телесно претресување, неучтив јазик, итн.)

Точка 7. Строго е забрането некој да го тестира системот за заштита од кражба без дозвола.

Точка 8. Строго е забрането клиентите да го тестираат системот за заштита од кражба.

Точка 9. Запомнете, освен персоналот за јавна безбедност, никој во трговскиот центар нема право да врши претреси, ленти и слично на клиентите (дури и крадците), ниту пак може да ги кара клиентите.

Точка 10. Ако наидете на многу малку клиенти кои не соработуваат, а немате помош од персоналот за јавна безбедност за наоѓање докази, треба да ги оставите слободно да си заминат.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept