Дома > Вести > Индустрија новости

Инсталација и мерки на претпазливост на системот за сигурносни врати за книги

2022-05-27

Систем против кражбасостав: Системот за заштита од кражба на книги е составен од домаќин и врата за откривање или антена за откривање соодветно за пренос и примање. Домаќинот и антената се поврзани со специјална заштитена жица.
Откако домаќинот ќе се напојува со напојување AC220V, кога книгата со магнетната лента против кражба поминува низ контролата за пристап, соодветниот сигнал се обработува од домаќинот. Кога магнетната лента не е демагнетизирана, контролата за пристап ќе издаде звучен и визуелен аларм.
Забелешки за употребата на книгатасистем за заштита од кражба:
1. Не може да се складираат големи метални предмети, метални заштитни огради, итн. во околните 80CM. Книгите со магнетни ленти за заштита од кражба не треба да се ставаат во опсегот од 80CM на вратата за откривање.
2. Растојанието помеѓу домаќинот и вратата за откривање е повеќе од 2 метри. Компјутерот не треба да биде до вратата за откривање; RF систем против кражба
3. Кога го расклопувате и тестирате кабелот за напојување, држете го приклучокот за воздухопловство наместо силно да го влечете кабелот за напојување за да избегнете исклучување.

4. Не вклучувајте и исклучувајте го напојувањето на домаќинот често, за да не го оштетите домаќинот.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept